Kedves Munkatárs!

Köszönjük, hogy itt vagy

és szeretnél tájékozódni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő munkatársad helyzetéről.
Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok életvitele, hétköznapjai speciálisabb teendőket, feladatokat igényelnek, mint egy átlagos családé. Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek kezelésében a szülő aktívan részt vesz és a családot anyagi és természetbeni kedvezmények is megilletik.

Új munkavállaló

1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő pályázó munkakörre

  • Ha a munkakörre jelentkező szakértelme, kompetenciái és személyisége megfelelő, a gyermekénél fennálló 1-es típusú diabétesz diagnózisa ne bizonytalanítson el! Tájékozódj az 1-es típusú diabétesz alapvető tudnivalóiról!

  • Tudnod kell, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek fizikai-szellemi-szociális fejlődése megegyezik egészséges társaikéval.
  • Milyen ellátások mellett foglalkoztatható a jelentkező, az aktuális jogszabályok rendelkezései szerint? A MentaPRO Alapítvány összefoglalásában:

Mire számíthatsz?

Ha munkatársad gyermekét váratlanul 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálták?

  • A gyermek diagnózisát követően két hét a kórházi benntartózkodás időszaka, ezalatt a szülő több alkalmas oktatáson is részt vesz napközben.
  • A kezdeti hónapokban a szülőre nagyon sok feladat hárul az új élethelyzet miatt, ezért a távmunka, vagy a csökkentett, esetleg a rugalmas munkaidő nagy segítség lehet!

  • Jó hír, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek nem betegek gyakrabban, mint egészséges társaik. Azonban betegség ideje alatt felügyeletre lehet szükségük, akár még tinédzserkorban is.

  • Emelt összegű családi pótlék és tartós beteg gyermek után járó pótszabadság illeti a munkavállalót.

Fontos információ

Az elérhetőség az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülő esetében elengedhetetlen!

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő szülő készenléte, elérhetősége elengedhetetlen, mert a nem megfelelő vércukor tartomány beavatkozást igényel. A gyermeke felügyeletében részt vevők számára kiemelten fontos, hogy a szülővel bármikor haladéktalanul kapcsolatba kerüljenek. Ezen kívül a ma már széles körben elérhetővé vált technikai eszközök segítségével a vércukorszint távolról is ellenőrizhető, melyet a szülő általában a telefonján, távolról is követni tud. Segítsd munkatársadat abban, hogy ezeknek eleget tudjon tenni!

Informálódj!

Sokat segíthetsz munkatársadnak azzal, ha tájékozódsz az 1-es típusú diabétesz alapvető tudnivalóiról

Oszd meg!

Segíthetsz az ismeretterjesztésben a társadalmi célú kisfilmek megtekintésével, megosztásával a közösségi felületeken

Vállalati adományozás

A gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek az ismeretterjesztés számos formáját valósítják meg. Vállalati szinten a kapcsolatok kiépítésével sokat tehettek az érintett családokért

Miért fontos, hogy tájékozódj

munkatársad hátteréről?

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermek nevelése speciális feladatokat kíván a szülőtől. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan, maradéktalanul tudjon helyt állni az élet minden területén – köztük a munkában – fontos lehet környezetének támogatása, melynek alapja az általános ismeretek megléte az egészséges emberek részéről.

Civil szervezetek

A gyermekdiabétesz területén

Országszerte működnek olyan civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, akik tevékenységükkel az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak nyújtanak segítséget számos területen.