Gyermekeknek

Válogatott tartalmak számotokra

Ezen az oldalon Nektek készült tartalmakból válogathattok. Könyv, színező, képregény, foglalkoztató, társasjátékok, e-bookok, játékapplikáció, hangjáték no és kisfilm is van már számotokra! A linkek a kiadó civil szervezetek oldalára visznek. Kérdés-kérés esetén érdemes az adott szervezet kapcsolattartási emailcímén érdeklődni. Jó szórakozást!

Applikáció

Oktatójáték a MentaPRO Alapítványtól

MentAPP – DIABVADÁSZAT

Szuper oktatójáték alkalmazás a MentaPRO Alapítványtól! „A MentAPP – Diabvadászat egy szórakoztató edukációs játék – elsősorban diabétesszel élő – gyermekek részére, amely segít gyakorolni a szénhidrátbevitel és az inzulin közötti összefüggést.”

A Google Play Áruházban!

Letölthető képregény

1-es típusú találkozások a diabétesszel – MentaPro Alapítvány

Letölthető, kinyomtatható, színezhető képregény sorozat

Ismeretterjesztő és foglalkoztatófüzet

Molka sorozat – Mesék Világa Egyesület

Ismeretterjesztő és foglalkoztatófüzet kiadványsorozat 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek

Kisfilm

1-es típusú találkozások a diabétesszel – MentaPro Alapítvány

Ismeretterjesztő kisfilmek gyermekeknek, felnőtteknek, környezetnek

Animációs kisfilm

Molka sorozat – Mesék Világa Egyesület

Animációs kisfilmek 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek, családjuknak és környezetüknek

„Mi az a cukorbetegség? Hogyan értheti meg ezt egy kisgyermek? A kisfilm vidám és játékos rajzok segítségével igyekszik elmagyarázni a gyermekek számára azt, hogy mi az a cukorbetegség. Reményeink szerint az érintett szülőknek és pedagógusoknak is segítséget nyújthat a kisfilm az ismeret átadásában.”

Forrás: Mesék Világa Egyesület/Molka 2019/Youtube

„Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő kisgyermekek számára készülő videósorozat 2. részében Zuzu, az inzulin ismét igyekszik megválaszolni Réka diabétesszel kapcsolatos kérdéseit. A kisfilm ugyan célzottan a gyermekeknek szól, életkori sajátosságaikat is figyelembe véve, de az őket körülvevő, egészséges társak is hasznos információkkal gyarapodhatnak a cukorbetegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalók tekintetében.”

Forrás: Mesék Világa Egyesület/Molka 2019/Youtube

„Az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekek számára készülő ismeretterjesztő videósorozat „Szupercsapat” című részében az 1-es típusú diabétesz kezelésének alappilléreire fókuszálunk. Az inzulin pótlása, az étkezés, a mozgás és a vércukorszint önellenőrzésének lehetőségei elsősorban talán a frissen diagnosztizált gyermekek edukációjában nyújthat segítséget, de alkalmas lehet a már meglévő ismeretek rendszerbe foglalására is. ”

Forrás: Mesék Világa Egyesület/Molka 2022/Youtube

„Az 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek száma az egész világon évről-évre nő. A köztudatban ezzel kapcsolatban még számos a tévhit él, de sokszor tapasztalható az ismeretek teljes hiánya is. Az ismerethiány pedig, – régi mondás – félelmet és elutasítást okozhat. Az általános iskola megkezdése óriási élmény mindenkinek, így azoknál a családoknál is mérföldkőnek számít ez az esemény, ahol 1-es típusú diabétesszel élő csemetét nevelnek. Az 1-es típusú diabétesz ugyan a gyermek fejlődését semmilyen téren nem gátolja, az egészségének fenntartása érdekében előírt kezelés napi teendőket és bizonyos szabályok betartását kívánja. Az iskolai élet mindennapjaiban a biztonság és az oktatásukban-nevelésükben résztvevő felnőttek, valamint a gyermekközösség szeretete, elfogadása, megértése ugyanolyan meghatározó, mint bármelyik másik kisgyermeknek…”

Forrás: Mesék Világa Egyesület/Molka 2020/Youtube

E-book és hangoskönyv

Molka sorozat – Mesék Világa Egyesület

Interaktív, játékos, számítógépről nézhető/meghallgatható e-book-ok

Asztali számítógépről nézhető interaktív, ismeretterjesztő, mesés könyvek diabétesszel élő kisgyermekek számára a Mesék Világa Egyesülettől. Az elektronikus kiadványok a hanglejátszási lehetőségen kívül, mozgó grafikákat és – felugró ablakokban – online játékokat is tartalmaznak.

Forrás: Mesék Világa Egyesület 2020/Youtube

Hangjáték

Tücsök meséje – Szurikáta Alapítvány

Lovász Hajnalka meséjét Zsurzs Kati meséli el

Társasjátékok

Az egész családnak

Az 1-es típusú diabétesz tudnivalóinak játékos gyakorlására, elmélyítésére

HAMM-HAMM

kooperatív kártyajáték a Sportos Cukorbetegek Egyesületétől

A SZUPERCSAPAT

Társasjáték könyv a Mesék Világa Egyesülettől

Könyvek

Mesék, megküzdést, elfogadást segítő könyvek

Érdeklődj a szervezeteknél!

Dalok

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekektől és 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek

Videók angolul 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek