Érintetteknek2023-08-25T12:55:03+02:00

1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Kedves szülők, fiatalok és gyermekek!

Ezt az oldalt elsősorban az 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekek szüleinek hoztuk létre. A gyermekdiabétesszel foglalkozó civil szervezetek tematikusan rendezett tartalmaiból találhattok válogatást. A kezdő, frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek szóló aloldalon igyekeztünk megkönnyíteni az alapvető információkhoz, tájékozódáshoz vezető utat. Külön oldalon gyűjtöttük össze az 1-es típusú diabétesszel érintett kisgyermekeknek és külön a serdülőknek szóló, 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos információkat.

Civil szervezetek

A gyermekdiabétesz területén

Országszerte működnek olyan civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, akik tevékenységükkel az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak nyújtanak segítséget számos területen.

Tegyél Te is a környezet edukálásáért!

Az egészséges embereknek szóló ismeretterjesztő, társadalmi célú tartalmak terjesztésével

Te is hozzájárulsz az egészséges környezet edukálásához!

Gyermek szakellátóhelyek

A Magyar Diabetes Társaság által minősített gyermek szakellátóhelyek térképes listája

Frissen diagnosztizált, 1-es típusú diabéteszes gyermeketek van? Szeretnél kicsit jobban eligazodni a rengeteg új információ között?

Szeretnél kisgyermekednek olyan, életkorának megfelelő szintű tartalmakat mutatni, melyek az 1-es típusú diabétesz megértésében segítik?

Kamaszkorú, 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelsz? Keresed a tinédzsereknek szóló tartalmakat?

Óvodai/iskolai

tudnivalók szülőknek

A tanévkezdéshez, az érintett gyermeket körülvévő gyermekközösségeknek és a nevelésben/oktatásban résztvevő pedagógusoknak ajánlható programok, letölthető/felhasználható edukációs anyagok, hasznos tudnivalók a civil szervezetektől

Közelgő események

Érdekes tartalmat találtál az interneten?

Oszd meg a többi családdal is!

Ha tudomást szerzel olyan internetes tartalomról, mely az oldalak kategóriáiba illik, szerinted lényeges, hasznos és aktuális tartalommal bír, küldd be nekünk a az elérési linket! Fontos információ, hogy elsősorban a hazai, gyermekdiabétesz területén tevékenykedő civil szervezetek tartalmaira számítunk! Javaslataidat, észrevételeidet az oldallal kapcsolatban örömmel várjuk a kapcsolat menüponton!

Go to Top