Terjeszd!

Oszd meg másokkal az információt az 1-es típusú diabéteszről!

Itt a remek alkalom, hogy Te is tégy a diabétesszel élőkért! Az ezen az oldalon található társadalmi célú és/vagy az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos ismeretterjesztésre, információátadásra alkalmas kisfilmek, videók egy kattintással megoszthatóak a közösségi platformokon, így Te is hozzájárulsz az információk terjesztéséhez! Köszönjük!

Az 1-es típusú diabétesz nem válogat!

A diabétesz bármelyik életkorban, bárkinél jelentkezhet! Figyeljünk magunkra és figyeljünk egymásra!

 • Az 1-es típusú diabétesz bárkit érinthet. ☝️ Figyeljünk oda a jelekre. Segítsük egymást!

  Forrás:
  Családbarát Magyarország /Youtube
 • 1-es típusú diabétesz. Olyan mintha az életünk minden pillanatában egy lufit próbálnánk a levegőben tartani. A cukorbetegség egy kihívás, amellyel minden egyes nap szembe kell néznünk.

  Forrás: Medtronic Diabétesz/Youtube

Milyen az élet az 1-es típusú diabétesszel?

Kék lufi kampány

A KÉK LUFI társadalmi célú kampányát az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos előítéletek, tévhitek eloszlatásáért az megítélésének megváltoztatásáért a Medtronic indította útjára, melyhez azóta civil szervezetek, magánszemélyek is csatlakoztak. A kampányról a diabetes.hu oldalán olvashattok.

Figyeld a jeleket!

„Ha a gyerek sokat pisil, sokat iszik, farkasétvágy mellett fogy…Nem várok holnapig!”

 • A gyerekek cukorbetegsége nem várhat másnapig! Légy tájékozott szülő vagy pedagógus! Tudj meg többet az 1-es típusú vagy gyermekkorban kezdődő diabéteszről!…

  Forrás: Szurikáta Alapítvány 2022/Youtube

Ne ítélj elsőre!

A Sportos Cukorbetegek Egyesületének társadalmi érzékenyítést célzó kampánya

 • A Ne ítélj elsőre! kampány célja 3 olyan élethelyzet bemutatása, ami elsőre egy laikus számára félreérthető lehet. Kicsit jobban szemügyre véve a helyzetet pedig máris megértjük a háttérben zajló okokat.

  Forrás: Sportos Cukorbetegek Egyesülete https://sportoscukros.hu/programok/ne-itelj-kampany/

Ne ítélj elsőre! Bár a gyakori és túlzott cukorfogyasztás nem egészséges az 1-es típusú diabétesszel élők számára alacsony vércukorszint esetén életmentő lehet…

Forrás: Sportos Cukorbetegek Egyesülete 2020/Youtube

Szavak nélkül

Magyar Márton és Gelencsér Nándor kisfilmjében a hétköznapi életekben is előforduló, az érintettségről „árulkodó” jeleket is megismerhetjük. Ez a tudás akár életet is menthet egy rosszullét esetén!

 • „Sokszor nem látszik kívülről, hogy valaki cukorbeteg, de mi az apró jelekből is látjuk, hogy összetartozunk. Ott vagyunk egymásnak, ha segíteni kell.
  Vigyázzunk magunkra, figyeljünk egymásra!…”

  Forrás: Sportos Cukorbetegek Egyesülete 2022/ Youtube

Kéretlen ajándék

A DIABÓLÓ Alapítvány és az Astranovafilm közös produkciójában

 • Mitől válhat sikeressé egy film? – ha minél többen látják, ha az üzenete bárki számára egyértelmű, ha a hatása film végével nem ér véget… Átlagkép a film közben, után: szipogás, zsebkendő keresés, érzéseikbe és gondolataikba merülő, csendes emberek…

  Forrás: DIABÓLÓ Alapítvány https://diaboloalapitvany.hu/filmes-sikerek/
 • Ha egy telefon megcsörren egy tanórán vagy egy megbeszélésen, az nem biztos, hogy udvariatlanságból történik. A jelzés életmentő lehet.

  Forrás: MentaPRO Alapítvány 2020/Youtube

1-es típusú találkozások a diabétesszel

Kisfilmek a MentaPRO Alapítványtól

A kisfilmek megtekintése az iskolai környezet mellett bárkinek ajánlott, aki szeretne az 1-es típusú diabéteszről szórakoztatóan informálódni.

Tévhitek eloszlatására

Tudnivalók az 1-es típusú cukorbetegségről, különbségek az  1-es és a 2-es típusú diabétesz között

 • Számtalan tévhit él a köztudatban a cukorbetegséggel kapcsolatban. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség között? Súlyos-e az állapotuk? Vajon sportolhatnak-e? Nézd meg a videónkat, és tudj meg többet a cukorbetegségről!

  Forrás: MentaPRO Alapítvány 2018/Youtube

Gyermeknyelven

az 1-es típusú diabéteszről a Mesék Világa Egyesülettől

 • Mi az a cukorbetegség? Hogyan értheti meg ezt egy kisgyermek?
  A kisfilm vidám és játékos rajzok segítségével igyekszik elmagyarázni a gyermekek számára azt, hogy mi az a cukorbetegség. Reményeink szerint az érintett szülőknek és pedagógusoknak is segítséget nyújthat a kisfilm az ismeret átadásában.

  Forrás: Mesék Világa Egyesület 2020/Youtube
 • A kisfilm ugyan célzottan a gyermekeknek szól, életkori sajátosságaikat is figyelembe véve, de az őket körülvevő, egészséges társak is hasznos információkkal gyarapodhatnak a cukorbetegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalók tekintetében.

  Forrás: Mesék Világa Egyesület 2020/Youtube
 • Az 1-es típusú diabétesszel élő kisgyermekek számára készülő ismeretterjesztő videósorozat „Szupercsapat” című részében az 1-es típusú diabétesz kezelésének alappilléreire fókuszálunk. Az inzulin pótlása, az étkezés, a mozgás és a vércukorszint önellenőrzésének lehetőségei elsősorban talán a frissen diagnosztizált gyermekek edukációjában nyújthat segítséget, de alkalmas lehet a már meglévő ismeretek rendszerbe foglalására is.

  Forrás: Mesék Világa Egyesület 2022/Youtube

Diabsztorik

történeteink, amikről beszélgetni kell a Szurikáta Alapítványtól

 • A spot a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért szervezet érzékenyítő kisfilmsorozatának része.További „Diabsztorik”: Beni, Janka

  Forrás: Szurikáta Alapítvány 2020/Youtube

További tartalmak

Az egészséges környezet érzékenyítését is célzó 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos kisfilmek

2023-03-15T13:50:39+01:00
Go to Top