Segítségnyújtás

1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Cikkek, videók, magyarázatok az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak a civil szervezetek és az állam által nyújtott kedvezményekről, segítségnyújtásról. Jogszabályi magyarázat, mentorálás, közösségi élet.

Segítség? Kitől?

Az 1-es típusú diabétesz és kezelésének megértése, az összefüggések és egyéni sajátosságok kitapasztalása, a diabétesz diagnózisának elfogadása és napi menedzselése nem könnyű feladat. A családok azonban nincsenek egyedül! Civil szervezetek frissen diagnosztizált családoknak nyújtanak mentorálási segítséget a kórházi, szakorvosi segítségen túl. A közösségnek óriási ereje van, érdemes a szervezetek által, a diabétesszel érintett családoknak kínált lehetőségeket igénybe venni, legyen szó programokról, táborozásról, közösségi programokról. Az internet is kínál lehetőséget, a közösségi médiában alakult szülői csoportokban a felnőttek aktív részvétele támogatást, tapasztalatcserét, információszerzést biztosíthat. A speciális online és a print kiadványok az interneten, vagy a szervezetektől igényelve elérhetőek szülőknek és gyerekeknek is. Az állami támogatások, kedvezmények, illetve ellátások ismerete és igénybe vétele pedig a családokra háruló anyagi terheket is csökkentheti.

Civil szervezetek által kínált mentorálás az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Klubfoglalkozások, országos és eseti programok, kirándulások az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Az érintett gyermekeknek, családoknak szervezett és kínált nyári táborozási programlehetőségek

Állami támogatások

Ellátások és kedvezmények

Önsegítő szülői csoportok

A közösségi médiában

Online és nyomtatott kiadványok

Ingyenes és térítéses kiadványok a civilektől és a szakemberektől

A gyermekdiabétesszel kapcsolatban mára szép számú kiadvány áll a családok rendelkezésére, legyen szó szakirodalomról, gyakorlati tanácsokról vagy érintett gyermekeknek szóló tartalmakról.

A Diabriadó egy Magyarországon működő országos segítő hálózat az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik, valamint felnőttek megsegítésére, ha otthonuktól távol a diabétesz kezelésükkel kapcsolatban segítségre szorulnak.

Forrás: https://diabriado.hu/