Segítségnyújtás

1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Cikkek, videók, magyarázatok az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak a civil szervezetek és az állam által nyújtott kedvezményekről, segítségnyújtásról. Jogszabályi magyarázat, mentorálás, közösségi élet.

Segítség? Kitől?

Az 1-es típusú diabétesz és kezelésének megértése, az összefüggések és egyéni sajátosságok kitapasztalása nem egyszerű feladat. Frissen diagnosztizált családoknak nyújtanak mentorálási segítséget civil szervezetek. A közösségnek óriási ereje van, érdemes a szervezetek által kínált lehetőségeket igénybe venni, legyen szó programokról, táborozásról. Az internet is kínál lehetőséget, a közösségi médiában alakult szülői csoportokban a felnőttek aktív részvétele támogatást, tapasztalatcserét, információszerzést biztosíthat. Az állami támogatások, kedvezmények, illetve ellátások ismerete és igénybe vétele pedig a családokra háruló anyagi terheket is csökkentheti.

Civil szervezetek által kínált mentorálás az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Klubfoglalkozások, országos és eseti programok, kirándulások az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családoknak

Az érintett gyermekeknek, családoknak szervezett és kínált nyári táborozási programlehetőségek

Állami támogatások

Ellátások és kedvezmények

Önsegítő szülői csoportok

A közösségi médiában

Újratervezés mesekönyv

Pszichológiai útmutató és mesekönyv

1 éven belüli diagnózis esetén ajándékba kapják a családok!

Az 1-es típusú diabétesz hirtelen és váratlanul bukkan fel a családok életében, és állítja nehéz helyzet elé a szülőket és az érintett gyerekeket. A diabétesz diagnózisa egy, a gyászhoz hasonló veszteségfolyamatot indít el, mely az egész családot érinti és nagyon erősen megviseli. Ezt a nehéz időszakot segít átvészelni a Szurikáta Alapítvány Újratervezés c. könyve, amely kettő az egyben: pszichológiai útmutató és mesekönyv.

Forrás: https://szurikataalapitvany.hu/kiadvanyaink/ujratervezes-megkuzdest-segito-konyv/