Adományozásról

magánszemélyeknek

Tudnivalók magánszemélyeknek a civil szervezetek gazdálkodásáról, az adományozás létjogosultságáról, az adományozás formáiról.

Miért fontos, ha támogatsz egy civil szervezetet?

Bevétele nem, vagy csekély mértékben származik gazdasági tevékenységből. Azonban a működésének költségei nagyrészt megegyeznek egy gazdasági szervezetével. Ugyanúgy fizet könyvelőt, jogászt, működtet internetes oldalt, stb. Ahhoz, hogy a tevékenységeivel a célját elérje, pénzre van szüksége. Jellemzően a civil szervezetekben dolgozók nem kérnek pénzt a munkájukért, azonban gondoljunk bele – például egy rövid, társadalmi figyelemfelkeltésre irányuló kisfilm előállítása milyen költségekkel jár. Ha egyetértesz egy szervezet céljával, vagy egy általa megvalósítani kívánt tevékenységgel, hozzájárulhatsz a megvalósításhoz akár önkéntesként, akár pénzadománnyal.

Ha támogatsz egy civil szervezetet,

Te is hozzájárulsz, hogy az 1-es típusú diabétesszel érintett gyermekek élete könnyebb legyen! Akár érintett vagy, akár nem, különböző módokon nyújthatsz segítséget, legyen szó önkéntes munkáról, pénzadományról, vagy tárgyi adományról.

Általános tudnivalók

Szeretnél segíteni ?

Akár önkéntes munkát vállalsz, akár pénzadománnyal, vagy felhívás esetén tárgyi adománnyal segítesz egy civil szervezetet, hozzájárulsz, hogy az 1-es típusú diabétesszel érintett gyermek élete könnyebbé, biztonságosabbá váljon. Az 1-es diabétesszel élő gyermekek nevelése, hétköznapjaik biztonságos biztosítása magasabb költségekkel jár, mint egy egészséges gyermeké. Az egészséges táplálkozás, a technikai eszközök, a felügyelet megszervezése, biztosítása magas anyagi terhekkel jár.

Vannak még csodák- varázsoljunk együtt!

„Kiskarácsony, nagykarácsony, lesz-e idén örökbefogadó családom? „

A Diabernyő Alapítvány karácsonyi akciója keretében
lehetőség nyílik rászoruló, nehéz anyagi helyzetben lévő, 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok karácsonyi csomaggal való megsegítésére. Részletek és jelentkezés az Alapítvány weboldalán.

2023-02-26T14:42:32+01:00
Go to Top